Handig model: The Internet Marketing Tree

the-internet-marketing-treeDit handige internet marketing model geeft een goed beeld van de onderdelen en mogelijkheden van internetmarketing en vooral ook het belang van een goede basis (strategie) en website. Deze blog was één van de eerste die ik schreef en is nog altijd de best gelezen blog. Goede reden om het model er weer eens bij te pakken.

 

 

Diepe wortels

Zorg voor sterke en diepe wortels. Een solide fundament begint met onderzoek, strategie, branding en content. Wie is je publiek/ doelgroep, wat zijn hun behoeften, hoe verbind je je aan hen, met welke boodschap en met welk verhaal? Hoe scherper de ‘wortelstructuur’, des te sterker zijn marketingactiviteiten straks.

Sterke stam

Diepe wortels zorgen voor een sterke en groeiende stam. De stam is jouw website en is de kern van internetmarketing. Wanneer deze basis, de website, goed is, kan de boom (jouw business) via verschillende takken verder groeien en bloeien.

Ver reikende takken

De takken van de Internet Marketing Tree laten goed de uiteenlopende mogelijkheden zien van hoe je jezelf vervolgens optimaal (online) kunt promoten. Zoekoptimalisatie, Email Marketing, Social Media Marketing, PR, online adverteren en een groeiende aantal nieuwe kanalen kun je activeren en inzetten om jouw zichtbaarheid te vergroten onder publiek, klanten of potentiële opdrachtgevers. Welke takken (kanalen) je voedt, hangt af van de overkoepelende strategie, de wortels, en moet een logische verbinding vormen met de stam, je website.

Bloeien en groeien

Een boom heeft regenwater en zonlicht nodig om te bloeien en om groter en sterker te worden dan andere bomen. Dit betekent onder meer het onderhouden van je website en online activiteiten, resultaten meten, nieuwe kansen signaleren en deze aangrijpen. Dit, in combinatie met de diepe wortels, sterke stam en ver reikende takken zorgt uiteindelijk ervoor dat je succesvol internetmarketing voert.

Download hier de Internet Marketing Tree met uitleg.

Wil jij naar een sterke Internet Marketing Boom, waarmee jij je zichtbaarheid kunt vergroten en verder kunt bloeien? Bloeikracht helpt je bij het planten en voeden van de boom door te zorgen voor een sterke basis, heldere strategie en een concreet plan van aanpak.