Facilitator interactieve sessies in Zoom

Kun je ons helpen bij het neerzetten van een inspirerende, interactieve online sessie? Met breakout rooms en kun je dit technisch begeleiden? Ja zeker! En zo begeleidde ik afgelopen tijd als (co-)facilitator online sessies in Zoom en hielp teams in de voorbereiding ervan.

Van een boeiend webinar over Vitaliteit met verslavingsarts Robert van de Graaf voor leidinggevenden en HR managers in de zorg (in opdracht van WGV Zorg en Welzijn). Tot een online informatiebijeenkomst om mensen met een zorgdiploma weer enthousiast te maken voor de zorg. Deze laatste was onderdeel van het programma ‘Retourticket naar de zorg’ in opdracht van vijf zorgorganisaties in de regio Apeldoorn (Pluryn, Atlant, Zorggroep Apeldoorn, ’s Heerenloo en ZoZijn). Het was oorspronkelijk gepland als fysiek event, dat we hebben omgezet naar een online sessie in Zoom. Ik hielp het team in de voorbereiding en zorgde dat de sessie zelf technisch goed verliep. Zo’n 60 deelnemers verdeelde ik 2 rondes over vijf breakout rooms. Elke organisatie had een eigen breakout room, waarin vragen werden beantwoord, soms ondersteund met een presentatie of video. 2 uur van hard werken vlogen voorbij met als afsluiter positieve reacties die deelnemers deelden via de chat.

Rol Bloeikracht:

  • Sessieontwerp voor online sessie in Zoom (10 – 60 deelnemers)
  • Voorbereiding: draaiboek, deelnemersinformatie, briefing en begeleiding gespreksleiders, Zoom sessie inrichten
  • Technische begeleiding van de sessie zelf
  • Afronding: oplevering video-opnames, uitdraai chat en beeldmateriaal van de sessie, nabespreking tips en tops.

Wil je mij ook als co-facilitator voor jouw online sessie(s)? Neem contact met mij op voor een vrijblijvend verkenningsgesprek.