Combi van videomasterclasses en online sessie

“Goede opzet. Theorie in eigen tijd bekijken maakt sessie effectief en interactief.” Fijn, deze reactie van een deelnemer, want dit was exact de bedoeling.

Blij word ik van deze reactie en het resultaat dat we hebben neergezet met een reeks online kennissessies over Warmtenetten, georganiseerd door de Cleantech Regio.

Waarom werkt de opzet zo goed? Omdat de schaar in de inhoud ging! De inhoud/ kennis/ inspiratie van de sessie knipten we op en boden we in verschillende vormen (videomasterclasses, paper) en op verschillende momenten aan. Een paar voordelen hiervan op een rij:

 • Je houdt de sessie en de inhoud voor deelnemers behapbaar
  Deelnemers ontvingen ter voorbereiding videomasterclasses van twee experts en begeleidend kennismateriaal, dat ze op eigen gewenste moment(en) en met volwaardige aandacht konden bekijken.
 • Je maakt de sessie echt interactief
  Door dit ‘huiswerk’ vooraf was het tijdens de sessie minder zenden, snel de diepte in en focus op de vragen van deelnemers. Deze hadden we vooraf opgehaald, waardoor we goed wisten wat de kennisbehoefte was. Zo was er ruimte voor dialoog en het onderling uitwisselen van kennis, uitdagingen en oplossingen. Een voedingsbodem voor vervolgstappen, nieuwe samenwerkingen en projecten.
 • Je kunt de content, de video’s, slim hergebruiken
  Het kennismateriaal (videomasterclasses, presentatieslides, papers) plaatsten we gebundeld op een webpagina en werd gedeeld via sociale media en andere kanalen. Ook samenwerkingspartners gebruikten en verspreidden de content. Zo maak je de kennis nog meer zichtbaar en daarmee toepasbaar voor een grotere groep.

Bekijk hier de videomasterclasses en het kennismateriaal.

Rol Bloeikracht

 • Ontwerp format sessies, sessieplan en plan van aanpak
 • Contentcreatie/ productie van kennisproducten
 • Begeleiding en technische hosting online sessies
 • Communicatieadvies

Opdrachtgever: Cleantech Regio (2020/ 2021)