Lees: De verborgen impact

Het boek ‘De verborgen impact. Alles voor een eco-positief leven’ van Babette Porcelijn was voor mij een eyeopener als het gaat om mijn milieu-impact op de aarde. Inzicht hierin (www.mijnverborgenimpact.nl) heeft mij enorm geholpen bewuste keuzes te maken in mijn dagelijks leven en mijn ‘voetafdruk’ te verkleinen.


Bron. We hebben als Westerse consument veel meer impact dan we denken. Niet alleen met de ‘klassiekers’ auto, verwarming en elektra, maar juist aan de andere kant van de wereld, bij het maken en vervoeren van alle dingen die we dagelijks kopen. De meeste impact heeft al plaatsgevonden nog voordat we een product in de winkel kopen!

Spullen blijkt bij de gemiddelde Nederlander op nummer 1 te staan en de auto staat op 2. Daarna komen huis en vlees & vis. Op nummer 5 staat vliegen, gevolgd door plantaardig voedsel & drinken. Daarna komt kleding & textiel, zuivel & eieren, persoonlijke verzorging in de badkamer en als laatste openbaar vervoer.


De verborgen impact geeft veel verrassende inzichten over de onzichtbare negatieve klimaatimpact van producten, die wij vaak zonder erbij na te denken gebruiken. Wil je nog meer hierover weten en de diepte in, dan kun je, net als ik, de Leergang Verborgen Impact volgen. De leergang en boeken zijn lekker to the point, onderbouwd met data en ‘facts to impress’, hebben een positieve benadering en bieden handige keuzehulptools. Bovenal, het geeft concrete handvatten voor wat ik kan doen en welk verschil ik daarmee kan maken. Denk groot en kijk waar de meeste slagkracht zit.

Lees meer over Wat is verborgen impact – Think Big Act Now.

Kennis over de verborgen impact van jouw dagelijks leven, als consument en als professional, helpt jou om duurzame keuzes te maken. Meer weten over een lezing of workshop hierover? Neem contact met mij op.