Cleantech Battle 2022

Studenten pitchen duurzame oplossingen

Een springplank bieden voor jong talent. Het is één van de rode draden in mijn loopbaan. Elke keer weer ben ik vol bewondering dat ze hun podium pakken en word ik geïnspireerd door hun enthousiasme en ideeën.

In mijn allereerste baan draaide het om afstuderende theatermakers van kunstvakopleidingen uit binnen- en buitenland. Een paar jaar later werkte ik voor de Uva, VU en Hva, waar we studenten ondernemerschap een podium gaven om hun bedrijfsidee te pitchen. En dit keer studenten in Oost Nederland die in de Cleantech Battle hun duurzame oplossingen wereldkundig mogen maken tijdens het Grootste Kennisfestival van Nederland.

Cleantech Battle

Dit podium is een hele mooie kans voor studenten (en scholen) om zich te laten zien buiten hun eigen opleiding en met hulp van onder meer ondernemers ideeën verder te ontwikkelen. En wat een geweldige diversiteit aan duurzame oplossingen dit jaar weer: Een oplossing voor het scheiden van urine en ontlasting van melkvee. 3D-printmateriaal gemaakt van kunstgrasmatten. Het verbeteren van stedelijk transport. Een circulaire geluidswand. Een onderzoek naar de milieueffecten van decentrale energiebronnen. Een kennisplatform voor het verduurzamen van vakantieparken. De finalisten waren derde- en vierdejaars studenten van Hogeschool Van Hall Larenstein – VHL University of Applied Sciences Hogeschool van Arnhem en Nijmegen Hogeschool Saxion. Bekijk onderstaande video-impressie van de finale.

De Cleantech Battle 2022 wordt georganiseerd door Platform Techniek Stedendriehoek en mede mogelijk gemaakt door Cleantech Regio en de gemeente Deventer. Het prijzengeld wordt beschikbaar gesteld door Deventer Kring Werkgevers, Bouw Sociëteit, Ideo Netwerkvereniging installatiebedrijven en MKB Deventer.

Rol Bloeikracht

  • Projectmanagement wedstrijd
  • Coördinatie communicatie en pr
  • Eventorganisatie finale Cleantech Battle

Opdrachtgever: Platform Techniek Stedendriehoek, 2022