Tips en downloads
Tips voor een duurzaam interieur
Sinds 2021 ben ik betrokken bij The Substitute. Dit is een platform en community van duurzame woonmerken, makers & professionals en helpt je keuzes te maken op het gebied van duurzaam interieur en verbouwen. Mijn passie voor interieur en design en drive om te bouwen aan een duurzame wereld komen hierin helemaal bij elkaar. Meer … Read More
Downloads
Met behulp van de vragen in deze hand out leg je een stevige basis voor jouw bijeenkomst, workshop of training. De vragen helpen je om tot een sessieplan te komen, waarin voor jou (en je team) het waarom, voor wie, hoe, met wie en het wat helder zijn. Een goed begin is het halve werk! … Read More
Lees: De Klimaatspagaat
Over de psychologische uitdagingen van duurzaam gedrag. In 2020 volgde ik de training Behavioral Design/ Gedragsontwerp. Een praktijkgerichte training, gericht op hoe mensen denken en beslissingen nemen en dit als vertrekpunt nemen voor het bedenken van ideeën die leiden tot gedragsverandering.
Tips voor een duurzaam event
In de ontwikkeling en uitvoering van programma’s en activiteiten gaat Bloeikracht voor zo duurzaam mogelijk. Onderstaande vijf punten geven richting in het maken van duurzame keuzes bij de organisatie van een bijeenkomst.
Lees: De verborgen impact
Het boek ‘De verborgen impact. Alles voor een eco-positief leven’ van Babette Porcelijn was voor mij een eyeopener als het gaat om mijn milieu-impact op de aarde. Inzicht hierin (www.mijnverborgenimpact.nl) heeft mij enorm geholpen bewuste keuzes te maken in mijn dagelijks leven en mijn ‘voetafdruk’ te verkleinen.

Hoort iedereen mij?
Ga je voor een live bijeenkomst of een online sessie? Of een mix van beide? Welke vorm het beste past, hangt af van het doel van je bijeenkomst. Ik help je graag op weg met onderstaande tips voor een goede basis van je bijeenkomst.

Een goed begin is het halve werk
Een goed doordacht concept en een concreet plan met heldere doelstellingen is de basis van je bijeenkomst. Daarmee zorg je dat de bijeenkomst, offline of online, daadwerkelijk van betekenis en waarde is voor deelnemers èn bijdraagt aan het grotere geheel en ambities van de organisatie.

Ik zoom, wij zoomen
Handige tips voor een online Zoom sessie. Online vergaderen, deelnemen aan bijeenkomsten met de laptop op schoot. We zien en ontmoeten elkaar momenteel vooral online. Staat er bij jou als organisator of gespreksleider binnenkort ook een online sessie op de planning? Deze top 3 tips helpen je een goede sessie met Zoom neer te zetten.
Kijk: ‘We zijn impact analfabeet’
“Prijzen zijn geen echte prijzen. Er ontstaan sociale en milieukosten. Die worden niet afgerekend op het moment zelf, maar ergens anders afgerekend of blijven liggen voor toekomstige generaties. Denk aan co2 uitstoot, klimaatschade, vervuilen van grondwater en lucht, het onderverdienen of onderbetalen van kleine boeren of leveranciers of medewerkers. Maar ook vervuiling door middel van … Read More

‘Under pressure’
Tijdens een hackathon (pressure cooker of snelkookpan) werken mensen binnen een bepaalde tijd samen om een probleem van een bedrijf op te lossen of nieuwe innovaties te bedenken.

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet
De keuze voor wie je uitnodigt, en wie niet, bepaalt al voor een groot deel het succes van je bijeenkomst. De kracht daarvan zit ‘m vaak in het samenbrengen van mensen met verschillende achtergronden, expertises en rollen.