bloeikracht-podcast-factorwerk

Podcast als onderdeel van een online sessie

“Is het een idee om in plaats van dat rondetafelgesprek tijdens de sessie een podcast te maken? Stuur je die vooraf toe naar de deelnemers en dan ga je tijdens de sessie meer interactief en sneller de diepte in.

Dat is wat ik opperde aan mijn opdrachtgever, die in plaats van een geplande fysieke bijeenkomst een online inspiratiesessie wilde organiseren. Resultaat is deze podcast (beluister hieronder) over de kansen (en uitdagingen) van (zij)instroom in Zorg en Welzijn in deze coronatijd.

Een mooie formule voor online sessies. Je knipt de inhoud/ kennis/ inspiratie van een sessie op en biedt het in verschillende vormen (podcast/ video/ paper) en op verschillende momenten aan. Focus én variatie. Je voorkomt zo een overkill aan informatie tijdens de sessie. En, de content kun je later ook nog weer breder onder de aandacht brengen.

In het geval van deze sessie pakten de ruim 50 enthousiaste deelnemers de draad op van de podcast om direct de diepte in te gaan. Zowel plenair als tijdens breakout sessies. Dit leidde tot interessante inzichten rondom de complexiteit van het onderwerp en concrete vervolgacties.

Rol Bloeikracht

  • begeleiding van de realisatie van de podcast in samenwerking met Boo Creative Content.
  • moderator/ technische begeleiding van de sessie

“Ik werkte met Femmy samen tijdens de totstandkoming van verschillende podcasts en die samenwerking heb ik als buitengewoon prettig ervaren. Ze is gestructureerd en sociaal, ziet snel verbanden en is vindingrijk. Ze vindt altijd de juiste mensen en middelen op het juiste moment. Geweldig.”
Ludo de Boo – podcastmaker

Opdrachtgever: FactorWerk in samenwerking met WGV Zorg en Welzijn, UWV, Aventus; 2020