Innoveren met studenten in een Hackathon

Studenten van verschillende opleidingen van de UvA, VU, HvA, AHK en de Gerrit Rietveld Academie werken samen aan een opdracht van een bedrijf.

30 studenten, 11 nationaliteiten, 30 verschillende opleidingen van 5 Amsterdamse onderwijsinstellingen. Breng hen een weekend samen en laat ze in multidisciplinaire teams samenwerken aan een opdracht van een bedrijf of organisatie. 48 uur intensief samenwerken, ondernemen en tot onverwachte en creatieve ideeën en oplossingen komen. Dat is Grit Project.

“There are always tasks that cannot be done individually, but that can be easily accomplished by working in a team and that is what we achieved in this long weekend project. Well, I must say we achieved more than what we expected, which is great!” (Deelnemer Grit Project)

Rol Bloeikracht:

  • In samenwerking met projectteam concept ontwikkeld
  • Projectleiding: bewaken voortgangproces, budget en planning
  • Organisatorische begeleiding hackathon zelf
  • Deelnemerscommunicatie

Opdrachtgevers: Gerrit Rietveld Academie en Amsterdam Center for Entrepreneurship, 2014 & 2016 |

Foto: Alex van Heeswijk

Femmy werkte van 2012 t/m 2014 als marketing- en communicatieadviseur voor ons centrum. In die periode heb ik haar leren kennen als een betrouwbare, mee- en vooruit-denkende professional. Femmy kan perfect grotere en kleinere events (ook financieel) managen, is een uitstekende teamplayer en oplossingsgericht. In de periode dat Femmy voor ons werkte heeft ze een nieuwe communicatiestrategie opgezet en uitvoering gegeven aan de eerste stappen om deze ook daadwerkelijk uit te voeren. Dit was van grote betekenis voor ACE. Femmy combineert de vaardigheid van strategisch denken en adviseren met operationale uitvoeringskracht. Ik beveel haar graag aan.
Erik Boer, directeur Amsterdam Center for Entrepreneurship