Symposium Sociaal Ondernemen. Balans Passie en Poen

congres-sociaal-ondernemenHoe kunnen sociaal ondernemers een goed evenwicht vinden tussen zakelijkheid en idealen? En is idealisme alleen genoeg om een onderneming succesvol te maken? Deze vragen stonden centraal tijdens het Symposium Sociaal Ondernemen: Balans tussen passie en poen. Een event georganiseerd door VSBfonds, Start Foundation en het Amsterdam Center for Entrepreneurship en waarbij ik van A tot Z betrokken was als eventmanager.

Kennis delen

Het symposium stond in het teken van kennis delen. Er waren presentaties van o.a. de bekende trendwatcher Adjiedj Bakas en interactieve sessies, waarin dieper werd ingegaan op vraagstukken als: Wat betekent werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt voor de bedrijfsorganisatie? Hoe verkoop ik mijn verhaal aan commerciële als sociale financiers?

symposium-sociaal-ondernemenChecklist

Aan het eind van de dag kregen de 200 deelnemers (beleidsmakers, sociaal ondernemers, financiers, fondsen en studenten) een handige checklist mee met daarin aandachtspunten voor succesvol sociaal ondernemen. De checklist is ook online beschikbaar gesteld en kun je hier downloaden (pdf).

A tot Z organisatie

Binnen dit project was ik verantwoordelijk voor het eventmanagement van A tot Z, waaronder:

  • het ontwikkelen van een uitvoerbaar concept
  • deelnemerscommunicatie- en registratie
  • organisatie (locatie, catering, techniek, aankleding)
  • bewaken van het voortgangsproces, planning en budget
  • eventmanagement op de dag zelf (draaiboek, aansturen medewerkers, gastvrouw)

symposium-sociaal-ondernemen-catering‘Alles komt op díe dag bij elkaar’

Het mooie aan events zoals deze vind ik, dat alles op díe dag bij elkaar komt. De ideeën die je met elkaar hebt bedacht, de deelnemers die enthousiast zijn over de sprekers (en andersom), de hapjes en drankjes, het team dat de gasten ontvangt en informeert. Een event is voor mij geslaagd als sprekers en deelnemers met een gevoel naar huis gaan van “ik heb echt wat opgestoken vandaag, ben enthousiast en gastvrij ontvangen, heb nieuwe energie en inspiratie opgedaan en ben verrast.“ En ook dit keer zijn we hierin met het team en dankzij de fijne samenwerking met VSBfonds, StartFoundation en ACE goed in geslaagd.

Lees hier een uitgebreider verslag van de dag.

Ook plannen om een evenement of bijeenkomst te organiseren? Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen om hier een geslaagd event van te maken? Bel of mail voor een kennismaking.

Fotografie Fred van Diem