Project uitgelicht: ACE Masterclasses voor groeiondernemers

growing beyond2Onlangs startte een reeks masterclasses voor groeiondernemers van het Amsterdam Center for Entrepreneurship. Vanuit ACE ben ik betrokken bij de realisatie van deze nieuwe serie masterclasses ‘Growing Beyond’, in samenwerking met Ernst & Young en FastForward Futures. Onder leiding van inspirerende sprekers delen gelijkgestemde ondernemers kennis, ervaringen, knelpunten en oplossingen onder meer op het gebied van groeistrategie, klantbereik en kostenconcurrentie. Ondernemers krijgen nieuwe impulsen om verdere groei en succes van hun bedrijf te realiseren.

Elk onderwerp wordt benaderd vanuit de wetenschap en de ondernemerschapspraktijk. Een gerenommeerde hoogleraar belicht op basis van ‘state of the art’ inzichten de wetenschappelijke kant van het onderwerp, terwijl bekende ondernemers zoals Arko van Brakel, Hubert Deitmers, Harold Goddijn, Annemarie van Gaal en Michiel Muller, spreken over ‘keys to success’ op basis van hun praktijkervaring. In de bijeenkomsten werken de ondernemers opdrachten uit, waardoor een verdere verbinding wordt gemaakt tussen de onderwerpen van de masterclass en de eigen situatie en groeiambitie. De serie wordt afgesloten met een bijzondere masterclass over Corporate Responsibility van Alexander Rinnooy Kan en Jan Peter Balkenende.

De eerste masterclass met sprekers Hubert Deitmers (Van den Ende & Deitmers) en hoogleraar Peter Thompson Goizueta Business School in Atlanta USA ging over groeistrategieën. De volgende is op 12 november en gaat over klantbereik. Ik ben benieuwd naar wat Arko van Brakel (directeur De Baak) en hoogleraar Ruud Frambach hierover gaan vertellen!