Op reis met Barrio Life: Het echte lokale leven ontdekken

barrio-life-reizenStel je voor: enorme goudgele zandduinen, exotische oasen, voor je eigen kameel zorgen, deel uitmaken van een kamelenkaravaan en off-the-beaten-track reizen met lokale nomaden. Hoe mooi en bijzonder is het om op deze manier de Marokkaanse Sahara en haar bewoners te ontdekken én om een tijdje part of the culture te zijn. Dat is waar reizen met Barrio Life voor staat: het échte lokale leven meemaken.

 

Sinds enige tijd ben ik betrokken bij deze startup in de reiswereld. Het duurde niet lang of ik was tijdens een reispresentatie volledig ‘aangestoken’ door de passie en het enthousiasme van de oprichters van Barrio Life. Ik houd erg van reizen (Zuid Amerika fan), met de backpack op de rug nieuwe plekken ontdekken, lokale gerechten uitproberen en mensen ontmoeten. Vooral aan het contact met locals heb ik mooie herinneringen.

Ik ben dan ook minder fan van georganiseerde reizen. Grote gezelschappen, met tig andere toeristen de toeristische trekpleisters afgaan en saai eten in ‘westerse’ restaurants. Waarom de georganiseerde reizen en de reisfilosofie van Barrio Life mij wel enorm aanspreken?

  • Omdat je op plekken komt, waar je als backpacker/ zelfstandig reiziger niet zo gauw en makkelijk (binnen)komt.
  • Omdat je lokale mensen ontmoet en met hen een periode samen reist, kookt, praat, lacht, eet en leeft.
  • Omdat je éven deel uit maakt van hun cultuur.

Meer sfeer proeven? Bekijk deze video.

Kijk voor meer info over de reizen van Barrio Life op www.barrio-life.nl, Barrio Life Blog en Facebook.