bloeikracht_dali_klokken

‘Under pressure’

Tijdens een hackathon (pressure cooker of snelkookpan) werken mensen binnen een bepaalde tijd samen om een probleem van een bedrijf op te lossen of nieuwe innovaties te bedenken. De multidisciplinaire teams werken in korte tijd (bijvoorbeeld 10 of 48 uur) toe naar een gebruiksklaar concept. Het is een intensieve, creatieve en voor velen nieuwe manier om tot concrete oplossingen te komen.

Een hackathon is mooie manier om bijvoorbeeld werknemers van verschillende afdelingen samen te brengen. Juist deze mix van leeftijden, expertises en disciplines zal tot onverwachte en creatieve oplossingen of ideeën leiden. Het opent ogen, geeft een ‘boost’ van energie en motivatie en verbindt medewerkers met elkaar. Laat ook klanten, studenten of andere relevante externen deel uitmaken van een team. Resultaat? Nieuwe ontmoetingen, leren van elkaar, meer betrokkenheid en nieuw talent aantrekken.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Wil je weten of een hackathon ook voor jou interessant is?


Lees ook meer over de Hackathon Grit Project, waarin studenten van verschillende opleidingen van de UvA, VU, HvA, AHK en Gerrit Rietveld Academie samenwerkten aan een opdracht van een bedrijf.

bloeikacht_optische_illusie

Lees ook: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet
De keuze voor wie je uitnodigt, en wie niet, bepaalt al voor een groot deel het succes van je bijeenkomst. De kracht daarvan zit ‘m vaak in het samenbrengen van mensen met verschillende achtergronden, expertises en rollen.

Afbeelding: De volharding der herinnering (1931), Salvador Dalí