Congres Social Impact Bonds

Opdrachtgever: Start Foundation, 2015 |

Als pionier is Start Foundation betrokken bij de eerste twee SIB’s van Nederland. Tijdens het congres deelt Start Foundation de opgedane kennis met financiers, overheden en dienstverleners.

Een SIB is een financieringsconstructie waarbij private partijen investeren in de aanpak van een maatschappelijk probleem dat de overheid veel geld kost. Tijdens het 1ste nationale congres deelt Start Foundation de opgedane kennis met financiers, overheden en dienstverleners. Keynote spreker was de Engelse onderzoekster Emilie Goodall. Wereldwijd een veelgevraagd spreker. Haar positie is dan ook uniek, want zij deed onderzoek naar de eerste 26 SIB’s die de wereld kent. De presentatie was in handen van Rens de Jong en er waren kennissessies met Mirjam Sterk (voormalig Ambassadeur aanpak Jeugdwerkloosheid), Sadik Harchaoui (directeur van Society Impact) en Harry Hummels (professor Ethiek, Organisaties en Samenleving). Tijdens het congres werd een werkboekje verspreid met de do’s & don’ts, en vooral veel praktische tips rondom de lancering van een social impact bond.

Ik heb Femmy nu twee keer voor de organisatie van een symposium/congres ingeschakeld. Zij is een ervaren event manager. De organisatie, planning en kostenbewaking kan je aan haar met vertrouwen uit handen geven. Femmy komt met oplossingen en alternatieven en is daarmee een goede sparringpartner. Daarnaast is zij gewoon een fijn mens om mee samen te werken!
Lycia Bakker, Communicatiemanager Start Foundation