Aanmelder.nl: Handige tool voor het organiseren van een evenement

Aanmelder.nlGoede registratie van en communicatie met deelnemers is essentieel voor het succesvol organiseren van een evenement. Als organisator wil je gedetailleerd inzicht in aanmeldingen, makkelijk kunnen communiceren met je deelnemers en efficiënt kunnen werken.

Handig zijn online registratie tools, waarvan o.a. Eventbrite een bekende is. Zelf werk ik graag met Aanmelder.nl. Inmiddels al heel wat jaar, want vanuit mijn opdracht bij het Amsterdam Center for Entrepreneurship werkten wij voor het organiseren van onderwijsprogramma’s en ondernemersevents met deze (destijds) startup van de TU Delft. Aanmelder is een handig programma voor de backoffice van een evenement, voor het organiseren (registratie, betalingen) en communiceren (website, uitnodigen, aanmeldformulier etc.) van evenementen. Een aantal voordelen op rijtje.

Voordelen van Aanmelder.nl

 1. Maak een eenvoudige, maar uitgebreide event website
  Maak webpagina’s aan in eigen huisstijl, voeg foto’s of video’s toe, publiceer een deelnemerslijst, deel documenten, kortom informeer en communiceer met je deelnemers via een eventsite.
 2. Een registratieformulier met handige extra opties
  Ideaal voor events met verschillende programmaonderdelen en om informatie over je doelgroepen te verkrijgen. Stel bijvoorbeeld limieten aan workshops en maak vragen van elkaar afhankelijk.
 3. Uitgebreide betaalmodule
  Bepaal verschillende ticketprijzen (per doelgroep), gebruik betaalmogelijkheden via iDEAL, bankoverschrijving of creditcard, pas kortingscodes voor relaties toe en laat alles automatisch factureren.
 4. Makkelijk en gericht communiceren met je deelnemers
  Stuur gepersonaliseerde herinneringsmails of andere berichten. Laat daarin bijvoorbeeld de keuze van een workshop voor desbetreffende deelnemer terugkomen.
 5. Follow up met enquête module
  Erg belangrijk, wat vonden deelnemers van het evenement. Stel eenvoudig een enquête op, bericht de deelnemers hierover en krijg inzicht in de beoordelingen van je event.
 6. Voortdurende doorontwikkeling
  Tip het team van Aanmelder over een feature, die je graag zou willen en ze pakken het op, ontwikkelen door en denken met je mee in mogelijkheden. Korte lijntjes met het team en prettig contact.

Kijk voor meer informatie over Aanmelder.nl op de website. Geef je liever de organisatie van een bijeenkomst uit handen? Als eventmanager verzorg ik van A tot Z de organisatie van jouw evenement.